49 vitet e Mariah Carey

49 vitet e Mariah Carey

4
917
1
Wednesday, 27 March 2019
Today
Mariah Carey lindi më 27 mars të 1970 në Long Island, New York, nga prindër me origjinë irlandeze dhe afro-karaibike.

 

[read more]  

Në 1990 publikoi albumin e saj të parë homonim i cili u bë numri 1 në USA me këngën “Vision of Love”.
Albumi “Mariah Carey” shiti 9 milion kopje në US dhe 20 milion të tjera jashtë saj.
Më pas erdhën “Music Box” në 1993, DayDream” në 1995 dhe “The Emancipation of Mimi” në 2005.
Mariah në karrierën e saj ka shitur 200 milion disqe.

 

Karakteristika e suksessit të këngëtares amerikane është zëri i saj i fuqishëm që arrin 5 oktave, në shkallën e duhur për të rivalizuar në kohë me Whitney Houston dhe Celine Dion.

 

[/read]

Adi Basha

Radioman

77 posts | 1 comments

http://www.radiobar-on.com

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.