SAGA E WHISKEY-T … DISA E PIJNE E DISA I KENDOJNE

SAGA E WHISKEY-T … DISA E PIJNE E DISA I KENDOJNE

5
1278
0
Wednesday, 10 April 2019
Vinyl

“Whiskey in the Jar” eshte nje kenge tradicionale irlandeze e cila flet per nje tradheti bashkeshortore.

 

Kenga e famshme neper fshatrat irlandeze u regjistrua nga artiste te ndryshem profesioniste te viteve 50 por vetem The Dubliners e bene ate te njohur nderkombetarisht ne albumin e tyre te viteve 60.

 

 

Ne Amerike kenga u popullarizua nga The Highwaymen, te cilet e renditen ne albumin e tyre te 1962-ish Encore.

 

Por do te ishte serish nje bande irlandeze, Thin Lizzy, e cila e zhveshi nga folklorizmat dhe i vuri vulen rock kesaj kenge duke e ngjitur ne listat muzikore britanike ne 1973-shin.

 

 

Ne 90-en , The Dubliners do ta ri-regjistronin kengen sebashku me The Pogues te Shane Mc Gowan per nje version folk rock duke u renditur ne chartin britanik dhe amerikan.

 

Banda amerikane e metalit, Metallica do ta zgjeronin diapazonin rock te kenges ne 1998 duke i qendruar besnik versionit te Thin Lizzy por duke i dhene nje tingull me te forte , duke e zgjeruar audiencen e kenges ne fansat e muziken Heavy Metal dhe duke fituar nje grammy ne 2000 me kete performance.

 

 

Kengen do ta rimarrin ne dore serish disa irlandeze te famshem Simple Minds ne 2009-en per ta renditur ne albumin e tyre Graffiti Soul.

 

Tani eshte rradha e kanadezit Bryan Adams per ta risjelle kete kenge ne versionin e tij ne albumin e tij te fundit te dale me 27 Mars, Shine A Light.

 

 

Whiskey in the Jar (lyrics)

 

As I was goin’ over
The Cork and Kerry Mountains
I saw Captain Farrell
And his money, he was countin’
I first produced my pistol
And then produced my rapier
I said, “Stand and deliver or the devil he may take ya”
I took all of his money
And it was a pretty penny
I took all of his money,
Yeah, and I brought it home to Molly
She swore that she loved me,
No, never would she leave me
But the devil take that woman,
Yeah, for you know she tricked me easy
Musha rain dum a doo, dum a da
Whack for my daddy, oh
Whack for my daddy, oh
There’s whiskey in the jar, oh
Being drunk and weary
I went to Molly’s chamber
Takin’ Molly with me
But I never knew the danger
For about six or maybe seven,
Yeah, in walked Captain Farrell
I jumped up, fired my pistols
And I…

Adi Basha

Radioman

60 posts | 0 comments

http://www.radiobar-on.com

Comments are closed.